Heb jij je wel eens afgevraagd waarom niemand zich aanmeld op jouw nieuwsbrief? Je website staat, je post regelmatig op je social media kanalen en zou graag willen beginnen met het groeien van jouw e-maillijst. Je maakt in de footer van je website een aanmeldformulier voor je nieuwsbrief in de hoop dat iemand zijn of haar e-mailadres daar achter laat. Yes, I’ve been there.. Helaas haal je op die manier niet je e-maillijst vanonder het stof vandaan. Ik ga je vertellen hoe een freebie dit voor je op kan lossen zodat jij iedere week/maand vol enthousiasme een nieuwsbrief schrijft naar jouw potentiële klanten. Are you ready for it?

Wat is een freebie?

De kans is groot dat jij wel eens eerder een freebie hebt gedownload. Maar wat is het nou? Een freebie is letterlijk iets wat jij gratis weggeeft. Ook wel een Opt-in of lead magneet genoemd. Iets gratis weggeven op zichzelf alleen heeft niet zo veel nut, daarom krijg je vaak een freebie in ruil voor een e-mailadres. Je e-mailadres achterlaten voor waardevolle content is in dat opzicht een goede transactie. Jouw potentiële klant krijgt waardevolle informatie waar hij/zij naar opzoek was en jij krijg een e-mailadres die jij kan toevoegen aan jouw mailinglijst. In een freebie deel jij dus waardevolle informatie die de lezer informeert, iets makkelijker maakt voor de lezer of een manier waarop de lezer iets sneller kan doen. Minder tijd, minder stress en minder zoekwerk maakt een freebie waardevol voor de lezer. Dit soort informatie is de perfecte basis voor een freebie, maar waarom zou je een freebie maken om je mailinglijst te laten groeien? 

Waarom een freebie?

Wist je dat elke euro die je in je e-mailmarketing steekt, je hier €38 voor terug krijgt? Dit komt omdat je met e-mails veel meer engagement hebt dan op social media. Niet al je volgers op Instagram of Facebook krijgen jouw posts te zien, jouw e-mail subscribers daarentegen hebben al actief een stap gezet om meer informatie van jou te ontvangen en krijgen deze 100% in hun mailbox. Afhankelijk of ze een rommelige mailbox hebben met 435 ongelezen e-mails, krijgen ze deze vaak ook nog te lezen! Een freebie is een effectieve tool om meer subscribers aan te trekken op jouw mailinglijst. Zo leren ze jou gelijk beter kennen, kan jij laten zien wat je in huis hebt (tip voor je expertstatus!) en help je ze gelijk met het ‘probleem’ wat ze hebben. What’s not to like?

Wanneer jouw subscribers net jouw splinternieuwe freebie ontvangen hebben en er mee aan de slag gaan, is het nog niet afgelopen. Houd contact met je mailinglijst en bouw aan een echte connectie. Mensen kopen niet van vreemden, dus laat zien wie jij bent, wat je kan en wat je verkoopt! Een goede relatie met je klanten helpt jou met het aanbieden van je producten en/of diensten. En dat is waar we voor gaan toch

Wat moet ik dan vertellen?

Een freebie met je wekelijkse boodschappenlijst? Kan! Maar alleen als het van waarde heeft voor jouw ideale klant. Ben jij een personal trainer of diëtist, dan zou ik het zeker doen. Ben je business coach, dan zijn er veel meer opties die beter passen bij de content die je normaal gesproken schrijft. Ga hier eens over brainstormen, wat zijn onderwerpen die in jouw vakgebied voorkomen en wat is iets wat persoonlijk bij jou past? Op welke vragen kan alleen jij antwoord op geven? Waar ben jij ervaringsdeskundige in? 

Oké, je hebt een onderwerp gevonden, past deze bij jouw doelgroep? Is het iets waar jouw ideale klant in geïnteresseerd is en past het bij jouw aanbod? Kijk ook goed of het onderwerp niet te algemeen is, je wilt de lezer ook niet overdonderen met alle informatie die je in één keer in de inbox schuift.

En hoe dan?

Freebies heb je in verschillende soorten, maten en manieren. Het betekend dus ook niet dat je altijd een checklist of een mini e-book moet maken, wat overigens wel erg snel en makkelijk is😉. Freebies heb je ook als challenges, een e-mailcursus, werkboek of zelfs een videotraining. Kort gezegd; Een freebie is alles wat je kan downloaden of afleveren via e-mail.

Wil je een PDF maken voor je freebie? Dit is het makkelijkste (en gratis!) te maken met Canva. In Canva heb je verschillende templates die je kunt gebruiken en aan kan passen naar jouw branding. Heb je jouw freebie ontworpen, sla hem dan op als PDF et Voila! Je hebt een freebie.

Voor het verzenden van mijn freebies gebruik ik het programma Mailblue. In Mailblue maak je een automatisering, dat wanneer bezoekers zijn of haar e-mailadres achterlaten op jouw website, zij een mailtje krijgen met daarin jouw freebie. Hier heb je bijna geen omkijken meer naar, alleen af en toe tweaken en updaten.

Nu je ready bent om aan de slag te gaan met je freebie, kan jij je e-maillijst laten flink laten groeien! Je weet wat een freebie is, waarom je freebies gebruikt om nieuwe subscribers op je mailinglijst te krijgen en waarom het belangrijk is om een e-maillijst op te bouwen. Als dank dat jij mijn website bezoekt geef ik jou een proefabonnement van twee weken cadeau bij Mailblue! Klik hier om te starten met Mailblue en jouw mailinglijst flink te laten groeien. Heb je nog behoefte aan feedback of heb je vragen? Laat hieronder dan een berichtje achter!

Wil je meer tips rondom ondernemen en inspiratie rondom websites? Check ons Instagram account:

@darlinghq – Showit website templates die er heerlijk uitzien én klanten opleveren.

Lees dit blog >

categorie

Hoe lang ben jij bezig geweest met het bepalen van je kleurenpalet? Niet al te lang mag ik hopen? Alleen is het wel belangrijk dat je hier met voorbedachte rade mee om gaat. Een kleurenpalet maken met al je lievelingskleuren is vaak niet voldoende, maar mag je uiteraard wel meenemen. Let wel op het gevoel wat deze kleur oproept, misschien dat je dit dan toch gaat heroverwegen..

Kleuren zijn erg bepalend voor jouw bedrijf en brengen een bepaald gevoel en emotie met zich mee. Je hebt immers maar 8 seconden om een eerste indruk achter te laten!  Wanneer je kleuren gebruikt die niet aansluiten bij de emoties die jouw bedrijf oproepen, kan dit erg verwarrend zijn voor de klant. Moet jouw business vertrouwen en rust uitstralen? Gebruik dan zeker geen rood. Je wilt je klanten toch niet afschrikken? 

DE KLEURENPSYCHOLOGIE

Rood kan met het juiste gebruik wel goed toepasbaar zijn in je bedrijf. Het kan een duidelijke kleur zijn waarmee je de koop-knop kan accentueren om kopers niet te laten zoeken. Rood staat ook wel bekend om de kleur wat honger oproept, goed voor een restaurant dus.. (McDonalds anyone?) Kleuren roepen dus een emotie op, ook wel kleurenpsychologie genoemd. Kleuren kunnen verkopen en je bedrijf versterken, maar bij verkeerde keuzes kan het je tegenwerken.

HET GEBRUIK VAN JE KLEUREN

Heb je al eens gedacht aan het gebruik van je kleurenpalet? Gebruik jij alle kleuren gelijkmatig over je gehele website en branding?  Het beste is om kleuren gedoseerd te gebruiken. Een goed kleurenpalet bestaat dan ook uit hoofdkleuren, accentkleuren en om alles bij elkaar te breien; neutrale kleuren. Je accentkleuren gebruik je bijvoorbeeld voor de ‘Ja dit wil ik!’ -knop of gebruik deze subtiel in de foto’s op je website en social media feed.

Voor het personaliseren van je DarlingHQ template in Showit, vul je allereerst tot 8 kleuren in voor jouw branding. Je zult dan zien dat de template automatisch aangepast is naar kleuren in jouw stijl en is het alleen nog een kwestie van de juiste kleur op de juiste plaats. Dus o.a. je accentkleur op je knoppen en de heading tekst. 

“Je accentkleuren gebruik je bijvoorbeeld voor de ‘Ja dit wil ik!’ -knop”

Om je te helpen bij het maken van een kleurenpalet waar je gelukkig van gaat worden, heb ik een uitgebreide guide voor je gemaakt. Hierin beantwoorden we vragen waarmee jouw kleurenpalet ècht aan gaat sluiten bij je business.

Klik hier om te downloaden

Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe jouw kleurenpalet is geworden! Laat je het me weten? Je mag DarlingHQ ook taggen in jouw socials, of course!

Wil je meer tips rondom ondernemen en inspiratie rondom websites? Check ons Instagram account:

@darlinghq – Showit website templates die er heerlijk uitzien én klanten opleveren.

Lees dit blog >

categorie

Ondernemen vanuit vrijheid, impact maken én volop genieten van het leven. Sounds like a dream? Dat hoeft het niet te blijven. Enkele jaren geleden realiseerden we ons dat we hetgeen waarom wij waren gaan ondernemen, namelijk: vrijheid, een beetje waren kwijtgeraakt. Dat we meer uren maakte dan dat we wilden, ook in onze vrije tijd met werk in ons hoofd zaten en van tijd tot tijd flink wat stress hadden. We besloten dat dat anders moest.

(Dit artikel is geschreven door The Confetti Collective.)

Op dat zelfde moment stonden we aan de start van The Confetti Collective , het zusterbedrijf van DarlingHQ. Tijdens de tweede keer dat we elkaar zagen en af hadden gesproken voor een lunch bleek dat er aardig wat overeenkomsten waren in onze passies en denkwijze rondom het ondernemen. We vroegen de serveerster om een leeg blaadje en een pen en de allereerste ideeën / strategieën rondom het nu voor ons zo geliefde Confetti Collective & DarlingHQ ontstonden. Want hoe tof zou het zijn, om het ondernemerslandschap in Nederland eens goed op te schudden? Om te inspireren en te helpen op het gebied van purpose driven ondernemen, ondernemen vanuit vrijheid en om aan te moedigen het leven te creëren waar onze volgers van dromen.

Wij zijn gaan ondernemen op een manier die ons droomleven ondersteunt. En hoewel we nog grote dromen en doelen hebben voor in de toekomst, weten we dat we met het bedrijf dat we nu neerzetten, elke dag toewerken naar het level waar wij gelukkig van worden. Benieuwd hoe wij dat hebben gedaan? We schreven 3 stappen voor je uit waarmee jij er direct mee aan de slag kunt!

Stap 1: Hoe ziet jouw droomleven eruit?

Heb jij recentelijk stil gestaan bij hoe jouw droomleven eruit ziet? Gewoon even helemaal je fantasie de vrije loop laten gaan en gedroomd zonder limiet? Nope? Dat snappen we best. Als nuchtere Nederlanders vinden we dit namelijk soms best lastig. Want ons betreft mogen we ons daarvoor af en toe best eens wat meer laten inspireren door een land als Amerika, met ‘The American Dream’. Ben jij er klaar voor om de uitdaging aan te gaan? Pak een leeg A4tje erbij, zet een fijn muziekje op of maak het juist even helemaal stil en droom weg en schrijf op wat in je gedachte opkomt. Schrijf bijvoorbeeld op hoe jouw droomhuis eruitziet, hoe een ideale werkdag verloopt of welke reizen je maakt. Schrijf op hoe je je vaker zou willen voelen en met wie je meer tijd zou willen spenderen.
Neem hier echt even de tijd voor en wees niet te voorzichtig: dit is hét moment om aan jezelf toe te geven hoe je de toekomst eigenlijk voor je ziet.

Foto’s: Raisa Zwart

Stap 2: Past jouw onderneming bij dat droomleven?

De tweede stap in dit verhaal is, bij ondernemers, je onderneming. Jouw onderneming kan namelijk dit droomleven ondersteunen, of juist in de weg zitten. En het is belangrijk daar goed over na te denken. Leg jouw huidige onderneming dus eens naast het droomleven dat je hebt opgeschreven en kijk wat de verschillen zijn. Het liefst zonder waardeoordeel, dit is natuurlijk opbouwend bedoelt. Het zou kunnen dat blijkt dat je droomleven en onderneming eigenlijk heel goed bij elkaar passen, of dat er toch nog best wat aanpassingen gemaakt moeten worden binnen je onderneming om jouw droomleven waar te maken. Hoe dan ook: zie het als een leerschool en de eerste / volgende stap richting het leven waar jij gelukkig van wordt.

Stap 3: Noteer 4 acties die jij gaat ondernemen om jouw droomleven te bereiken, en koppel er deadlines aan.

Tijd om het concreet te maken! Bedenk aan de hand van de vorige 2 stappen welke acties jij kunt ondernemen, die je dichterbij dat droomleven gaan brengen. Maak de stappen niet al te groot, het moet behapbaar blijven en je kunt ze altijd nog aanvullen. Koppel er ook direct een deadline aan en zoek zo nodig een accountability buddy. Iemand die jou zo nu en dan vraagt naar je voortgang en wellicht wat rake vragen stelt waar nodig.

Yes! Dat waren onze 3 stappen om te starten met ondernemen op een manier die jouw droomleven ondersteunt. Wil je meer tips rondom ondernemen en inspiratie rondom websites? Check onze Instagram accounts:

@darlinghq – Showit website templates die er heerlijk uitzien én klanten opleveren.

DarlingHQ Instagram - Showit website templates.


@confetticollectivenl – Online platform en community voor ondernemers die willen opvallen in hun markt en klaar zijn voor de volgende stap!

Confetti Collective Instagram

Lees dit blog >

Ondernemen vanuit vrijheid | Website templates Showit door DarlingHQ

categorie

Van visie en missie heb je vast weleens gehoord… Jouw visie is het beeld dat jij van de toekomst hebt, waar je heen wil met je bedrijf. In je missie benoem je hetgeen dat jij wilt betekenen voor je klanten of andere belanghebbenden. Een missie kan bijvoorbeeld een mooie leidraad zijn wanneer je over je bedrijf praat, maar kun je ook in zijn geheel op je website opnemen om bezoekers in enkele zinnen duidelijk te maken waar jij voor staat en hoe je jouw klanten helpt. 


Enkele missie voorbeelden van grote bedrijven zijn:

Nike

“Bring inspiration and innovation to every athlete* in the world. *if you have a body: you’re an athlete.”

Starbucks

“To inspire and nurture the human spirit – one person, one cup and one neighborhood at a time.”

Google

“Alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken.”

Tony Chocolonely

“100% slaafvrij de norm in chocolade.”

Het Rode Kruis

“Het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens.
Elk van deze missies omschrijft wat het bedrijf doet, maar wel (en dan vooral bij de commerciële bedrijven) op een mooie, inspirerende manier waardoor je direct een bepaalt gevoel bij een bedrijf hebt, of waardoor het gevoel dat je al had wordt bevestigd. Misschien heb je voor jezelf al helemaal duidelijk wat jij precies doet, voor wie en waarom, maar het loont écht om dit vervolgens om te zetten tot een compacte, inspirerende missie zoals de bovenstaande voorbeelden. Voor jezelf, voor de mensen die over je bedrijf praten en natuurlijk je volgers / (potentiële) klanten. Kortom: voor de groei van je bedrijf.

Het formuleren van jouw missie

Een sterke missie is inspirerend, duidelijk en vooral niet te lang. Het maakt duidelijk wat je doet, waarom én voor wie. Uiteindelijk is het het antwoord op de vraag: waarom bestaat mijn organisatie? Mocht je het lastig vinden dit zo 1,2,3 te formuleren kun je ook eerst de volgende vragen beantwoorden, en ze uiteindelijk combineren in je missie:

  1. Wat voor type organisatie heb je? (met name belangrijk: non-profit / bedrijf)
  2. Hoe omschrijf je jouw werkzaamheden? Wat is je product / service?
  3. Welk probleem lost dit op voor jouw klanten? In welke behoefte voorzie jij?
  4. Wie zijn je klanten?
  5. Waar bevinden je klanten zich?

We hopen dat je door middel van deze vragen een duidelijke missie voor jezelf kunt gaan opstellen, of dat je die natuurlijk al hebt! In elk van die gevallen: we zijn heel erg benieuwd naar jouw missie en hopen dat je deze met ons wilt delen in de vorm van een comment of berichtje op een van de social posts, en natuurlijk beginnen wij dan:

Onze missie: DarlingHQ

“Ondernemers helpen op te vallen in hun markt, door hen volledige creativiteit te geven bij het maken van hun website aan de hand van een DarlingHQ, showit template.”

Wil je meer tips rondom ondernemen en inspiratie rondom websites? Check ons Instagram account:

@darlinghq – Showit website templates die er heerlijk uitzien én klanten opleveren.

DarlingHQ Instagram - Showit website templates.

Lees dit blog >

categorie

Wat is Showit precies? En waarom zou ik het gebruiken om mijn website mee te bouwen?”

Het zijn vragen die we regelmatig krijgen & dat snappen we! Je wordt enthousiast van onze website templates, hebt jouw favoriet al gespot en kan eigenlijk niet wachten om jouw product of dienst te zien shinen op een website die zo uniek en creatief is. En dan lees je dat het Showit templates zijn. Showit? Yes Showit ;-). Bewust kozen we bij DarlingHQ voor een ander platform dan WordPress (en alle andere mogelijkheden), want zoiets als Showit, dat heb je nog niet eerder gezien…

(Of wel natuurlijk, maar dan weet je al lang waarom Showit hét platform is om jouw website op te bouwen). 

Showit is een drag-en-drop website builder, die de gebruiker volledige vrijheid geeft. Het platform draait op HTML5 en voldoet aan alle technische eisen waaraan je tegenwoordig wilt dat een website voldoet. SEO vriendelijk, snel, zéér gebruiksvriendelijk en veilig. Bovendien heeft het een koppeling met WordPress, en is een overstap van WordPress naar Showit daardoor makkelijk te maken. 

Maar hoe werkt het dan? 

Alles is aan te passen, je bent zo vrij als dat je bijvoorbeeld bent in Photoshop, Indesign en Canva. Je kunt gebruik maken van alle lettertypes die er maar zijn, je kunt vakken verslepen, foto’s kleiner of groter maken, pagina’s toevoegen uit een template, pagina’s weghalen of de hele lay out omgooien. Whatever you like. Omdat we snappen dat woorden niet altijd genoeg zijn om zoiets ‘visueels’ te omschrijven, hebben we een kort filmpje gemaakt waarin je kan zien hoe het precies werkt.

Bij een Showit template pas je dus aan wat je aan wilt passen, zonder ook maar een regel code te hoeven veranderen. Geen technisch ‘gedoe’ maar vól vrijheid en creativiteit de website van jouw dromen bouwen. Sounds good? 

Toegang krijgen tot de Showit software en hosting.

Na- of voordat je een template bij ons hebt aangeschaft zul je een Showit account aan moeten maken (als je die nog niet hebt). Showit is zowel een softwareprogramma, als je hosting. Dat betekent dat de opslag voor je foto’s, je backups, alles via Showit loopt. Het enige dat je daarnaast bij een andere partij moet regelen is je domeinnaam. 

Heb je al een domeinnaam? Dan raden we je aan die gewoon te laten staan bij je huidige hostingpartij als je daar tevreden bent. De hosting (opslag, serverruimte) kun je wel op gaan zeggen zodra je over bent naar Showit.

Heb je nog geen domeinnaam / website? Dan raden we je aan om een domeinnaam te registreren bij Godaddy. Dat kost 1 dollar voor het eerste jaar. Neem er dus geen hosting bij af, die heb je namelijk bij Showit erbij. 

De hosting neem je af bij Showit. En je kunt bij hun daarvoor kiezen uit drie pakketten. Voor ondernemers zonder blog raden we het eerste pakket aan, van 19 dollar per maand. En voor ondernemers met blog het tweede pakket van 24 dollar per maand. Het derde pakket is alleen nodig als je meer dan 10.000 bezoekers per maand hebt op je blog. 

PS: je kunt natuurlijk altijd nog switchen van pakket, in overleg met de support van Showit.

De totale kosten: En een domeinnaam (gemiddeld 10-20 dollar / euro per jaar afhankelijk van de aanbieder.), een eenmalige investering voor het template, en de maandelijkse kosten van Showit voor zolang je gebruik wil maken van hun diensten. En geloof ons: het is de investering méér dan waard. 

Veel professionele, Nederlandse én internationale ondernemers gebruiken Showit. Er is bovendien een goede support (je kunt chatten met medewerkers van Showit voor technische hulp), er is een online community van Showiteers (ondernemers die Showit gebruiken) op Facebook en het belangrijkste: jij hebt volledig de controle over jouw site, en dat alles zonder technisch ‘gedoe’. 

Het streven van DarlingHQ?

Met de DarlingHQ website templates geven we jou de touwtjes weer in handen. Geen moeilijke codes, maar easy to handle en een fantastische look & feel. Waardoor jij als creatieveling de vrijheid met jouw website behoudt waar jij behoefte aan hebt. Omdat jouw verhaal gehoord en gezien mag worden en jij met een fantastisch design echt kunt opvallen in jouw markt.

Kies nu jouw favoriete template in de shop en investeer in een website die er én heerlijk uitziet én ook echt klanten oplevert.

Liefs,
DarlingHQ

Psst. Snel naar beneden gescrold? Hierboven leggen we meer uit over wat Showit precies is.

Kies hier jouw favoriete template

Lees dit blog >

categorie

Coco is inspirerend, dynamisch en warm. Het perfecte thema voor coaches, vormgevers, fotografen, tekstschrijvers en andere ondernemers met een geweldige dienst, of fijn product dat niet gemist mag worden! We’re obsessed…. 

Bekijk de demo van COCO live

Jouw aankoop van ‘Coco’ is inclusief:
* Lifetime toegang tot beide versies van het Coco thema (één voor coaches + één voor andere ondernemers).
* Volledige creatieve vrijheid om het design aan te passen zoals je wil.
* Responsive & mobile friendly design. 
* Alle fonts en layouts, zoals te zien in de demo. 
* Duidelijke instructies om direct mee aan de slag te gaan. 
* Technische support krijg je bij Showit, maar mocht je een specifieke vraag hebben over een van onze thema’s helpen we je natuurlijk graag.

PS: We willen jou de mogelijkheden om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de website van jouw dromen, je kunt onze thema’s daarom ook in drie of zes termijnen betalen.

Bekijk het thema + meer informatie hier.

Lees dit blog >

categorie

You’ve come to the right place! In onze shop vind je website templates waar jij, en jouw ideale klant op slag verliefd op gaan worden. En dat niet alleen, het zijn ook nog eens thema’s die je 100% zelf kunt personaliseren, zonder enige code in te hoeven duiken, en jouw bedrijf écht naar het volgende niveau kunnen gaan tillen.