Domein configuratie

It's time to go online!
Je bent er klaar voor! Je website is helemaal zoals je wilt óf je coming soon page is klaar om te gaan shinen. Welke van de twee het ook is, het is tijd om je Showit website te koppelen aan je domein. 

Hoe werkt het?
Je kunt dit op twee manieren doen.
- Je laat de koppeling door het Showit team doen (als je geen ervaring heb met codes & de achterkant van je website, is dit aan te raden). Hou er wel rekening mee dat het dan gemiddeld zo’n 2-3 dagen kan duren voor je website online staat.
- Je kunt zelf de DNS codes doorvoeren. (Let op, doe dit alleen als je hier ervaring mee hebt)

Je website koppelen
Volg voor beide gevallen dit stappenplan:
(de beelden bij deze uitleg komen van de originele uitleg van showit.co)

Stap 1
Open app.showit.co en klik links in het menu op ‘Site Settings’


Stap 2
Klik op ‘Edit’ bij ‘Custom Domain’

Stap 3
Klik op ‘ja’ (Tenzij je natuurlijk nog geen domeinnaam hebt, dan wil je deze eerst aanvragen. Een goede hosting voor je domein is bijv. GoDaddy.nl) en voer vervolgens je domeinnaam in.

Stap 4 
Vervolgens kom je bij ‘Current Domain Settings’. Hier klik je aan wat voor jou van toepassing is. Heb je nu al een website op je domein? Klik dan op ja. 
Is dit domein voor jou persoonlijk ontworpen? Kies dan vervolgens ‘Custom Site’. Heb je nu een Wordpress / Wix of Squarespace site? Kies dan ‘Template-based site’. 
Heb je nog geen website op je domein? Dan kan je hier uiteraard op ‘nee’ klikken. 


Stap 5
Klik bij 'Additional information' aan wat voor jou van toepassing is. Heb jij op dit moment blogs online en/of een e-mail die aan deze domeinnaam hangt? Vink dit dan hier ook aan.

Stap 6
Bij ‘Domain Configuration’ klik je aan hoe je jouw domein wilt configureren.
 We leggen ze even voor je uit:
- 'I want showit to contigue my domain.’ Klik deze aan als je je website door Showit wilt laten omzetten. (Let op: deze optie wil je kiezen wanneer er GEEN blog aan je website gekoppeld hoeft te worden)

- ‘I want Showit to setup or migrate my blog.’ Klik deze aan wanneer je ook je (wordpress) blog wilt koppelen met je thema. (Let op: hiervoor heb je het middelste abonnement van Showit nodig)

- 'I will configure my DNS to point to Showit.' Hiervoor kies je wanneer je zelf de aanpassingen door wilt voeren. (Ga verder bij stap 9)


Stap 7
Vervolgens voer je hier ook je inloggegevens in. Let op: zorg dat je de juiste inlog gegevens doorgeeft. Bij 'Confirm' vul je vervolgens nog eventuele extra informatie in + je telefoonnummer (just in case ze je nodig hebben tijdens het proces) en klik op ‘Submit’!


Stap 8
Yay, je hoeft nu niks meer te doen. :) Vanaf dit moment gaan ze bij Showit aan de slag om je website te koppelen en zullen ze je een e-mail sturen wanneer het proces voltooid is en je website gepubliceerd staat. En omdat jij net als ons er vast van houdt om mooie dingen te vieren: dan is het tijd voor champagne en taart! 

Tip: het kan handig zijn om tijdens deze dagen wel even in te loggen in het systeem (app.showit.co), just in case ze je een berichtje hebben gestuurd via de chatfunctie en deze niet goed in je mail is aangekomen. 

Let op: Wanneer je de koppeling hebt aangevraagd bij Showit, pas dan in de tussentijd even niks aan de website aan. De mogelijkheid bestaat dan namelijk dat deze wijzigingen niet zijn opgeslagen, omdat Showit net met je website bezig was. En dat is natuurlijk zonde van je tijd. :)

Zelf de DNS instellen?
Stap 9

Kies je ervoor om de DNS zelf in te stellen? Dan kan je hier https://learn.showit.co/en/articles/390271-configuring-your-own-domain-advanced lezen hoe je dit moet doen.